Filety inaczej + surówka z kapusty pekińskiej
* 3 filety
* 4 całe jajka
* 4 łyżki mąki ziemniaczanej
* 1 mała cebula ( pokrojona w kostkę )
* 2 łyżeczki musztardy
* przyprawy do smaku ( oregano, pieprz, papryka, czosnek, przyprawa do kurczaka, przyprawa do zup, wegeta )
Filety
rozbijamy i kroimy na połowę, gdyż po usmażeniu powiększają swoja
objętość. Wszystkie wyżej wymienione składniki łączymy w
naczyniu.Ostrożnie z przyprawami, żeby nie było słone. Otrzymana
panierka powinna być dość gęsta, jeśli nie wsypujemy odrobinę bułki
tartej. Dodajemy rozbite filety do panierki i wstawiamy do lodówki na
całą noc. Po wyłożeniu kotletów na rozgrzany olej polewamy je naszą
panierką.
surówka:
* połowa kapusty pekińskiej
* 1 cebula
* 3 łyżki majonezu KIELECKIEGO
* 1 jabłko
* sól
Kapustę
kroimy. Dodajemy starte na tarce jabłko oraz pokrojoną w drobną kostkę
cebulę, solimy ( 2 szczypty) Mieszamy składniki i odstawiamy na 1
godzinę. Przed podaniem dodajemy majonez. Gotowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz